NOS NieuwsAangepast

Madonna zwicht voor kritiek over hakenkruis

Een overwinning, zo noemt Marine Le Pen de kniebuiging van Madonna. De zangeres trad deze week op in Nice en in plaats van het hakenkruis op het voorhoofd van Le Pen, verscheen dit keer een vraagteken.

Madonna gebruikt het hakenkruis in een video op het podium tijdens haar MDNA-tour. De leider van de Franse partij Front National reageerde furieus, helemaal toen Madonna dat ook bij haar concert in Parijs deed. De voorzitter van de extreem-rechtse partij had Madonna voor het optreden in Parijs al gewaarschuwd, maar zonder effect. Daarop diende de partij een officiële klacht in tegen de popster, voor belediging en smaad.

Dit keer heeft de zangeres dus toch toegegeven aan de kritiek. Franse kranten zeggen dat ze met de stap de boel wil sussen, of toegeeft aan de kritiek, maar Le Pen vindt het dus een overwinning. "Naar mijn weten heeft Madonna nog nooit een video aangepast", zei de woordvoerder van Front National. "Het bewijst dat onze argumenten gewonnen hebben."

Hier zie je het hakenkruis op haar tournee:

Tolerantie

Madonna liet eerder al weten dat ze met het hakenkruis niemand wil kwetsen, maar dat ze alleen tolerantie wil promoten.

Le Pen kreeg dit jaar bijna 18 procent van de stemmen bij de presidentsverkiezingen. Vooral in de regio van Nice is de partij populair; daar kreeg ze bijna een kwart van de stemmen. De kaartverkoop voor Madonna's concert in Nice liep flink achter en raakte dan ook niet uitverkocht. Het was de laatste tourdatum in Europa.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl