NOS NieuwsAangepast

Verbetering bij Foxconn: nog maar 60 uur werk per week

De omstandigheden voor de werknemers in de Chinese Foxconn-fabriek zijn verbeterd, dat meldt de Fair Labor Association (FLA), een Amerikaanse organisatie die het heeft onderzocht.

Foxconn is veelvuldig in het nieuws geweest vanwege slechte omstandigheden waaronder werknemers producten voor Apple en Samsung moesten maken. De salarissen zijn laag, de werkdagen lang en veel overwerk is ook geen uitzondering.

Verbeteringen

Apple beloofde al eerder verbetering voor de werknemers, maar tot nu toe kwam daar niet veel van. Uit de inspectie die de FLA nu heeft gedaan blijkt dat Foxconn voorligt op het schema van invoering van de verbeteringen.

Zo krijgen de werknemers meer pauze en zijn er maatregelen tegen RSI genomen. De werktijden zijn verlaagd tot zestig uur per week, inclusief overwerk. Foxconn wil dat nog verder omlaag brengen naar veertig uur per week, met maximaal negen overuren.

Bij Foxconn werken 1,3 miljoen mensen, die elektronische producten voor Apple, Samsung, Sony, Nintendo en HP in elkaar zetten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl