NOS NieuwsAangepast

Obama vs Romney, wie heeft de knuffelfactor?

Voor of tegen Obamacare. Voor of tegen minder belastingen. Voor of tegen het homohuwelijk. Natuurlijk doet dat er allemaal toe als Amerikanen moeten kiezen tussen Obama of Romney, maar één ding is minstens zo belangrijk. Hebben ze de knuffelfactor?

Je kunt het nog zo met iemand eens zijn, maar als je hem of haar niet aardig vindt, ga je minder snel op diegene stemmen. Daarom is het voor de Amerikaanse presidentskandidaten belangrijk om vooral aardig over te komen.

President Obama liet zich de afgelopen vier jaar onder meer over de bol aaien door een klein kind. Ook schreef hij een excuusbriefje voor een kind dat onder schooltijd naar een toespraak van hem was komen luisteren.

Werk aan de winkel

Mitt Romney moet dus ook flink zijn best doen om aardig over te komen. Een foto met een baby doet het altijd goed. Met Mitt mee naar de kerk is misschien nog beter. Voor Romney's campagne is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel, want hij was lange tijd de minst populaire kandidaat in dertig jaar.

Tijdens de conventies, de partijcongressen voorafgaand aan de verkiezingen, zullen beide partijen hard hun best doen hun kandidaten zo aardig mogelijk neer te zetten. De Republikeinen gaan daar een enorm videoscherm voor gebruiken waar persoonlijke verhalen van Mitt Romney op worden getoond.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl