NOS NieuwsAangepast

Paralympics: de sportzomer continues

Als je denkt dat je je portie sport wel hebt gehad deze zomer, dan heb je het mis. Over twee weken gaan namelijk de Paralympische Spelen van start in Londen. Vandaag stond Paralympic Team Netherlands voor even in de spotlights in Papendal. Tijdens een persconferentie maakte chef de mission van André Cats bekend dat speerwerper Ronald Hertog op 29 augustus de Nederlandse vlag zal dragen tijdens de openingsceremonie.

De 23-jarige Hertog heeft het Europees record speerwerpen op zijn naam staan en hoopt de eerste paralympische speerwerper te worden die verder komt dan 60 meter. "Ik ben bijzonder trots dat ik straks de vlag voor het Nederlands team mag dragen", zegt Hertog. Hij doet voor de tweede keer mee. In Beijing 2008 eindigde hij als vierde.

Nederland is tijdens de Spelen met 91 sporters vertegenwoordigd: 51 vrouwen en 40 mannen. De gemiddelde leeftijd is nog nooit zo laag geweest: 29,5 jaar. Tijdens de vorige Paralympische Spelen in Peking 2008 eindigde de Oranje-equipe negentiende in de medaillespiegel, met 22 plakken: vijf goud, tien zilver en zeven brons.

De Paralympische Spelen zijn van 29 augustus tot en met 9 september te volgen bij de NOS. Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl