NOS NieuwsAangepast

'Dove' jongen maakt kennis met muziek: wie helpt?

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat je er helemaal niet bij stilstaat dat het ook anders kan. Op Reddit zegt een jongen dat hij zijn hele leven doof was, maar nu kan horen. Je kunt je voorstellen dat zijn hele wereld toen op z'n kop stond. Zijn grootste vraag: welke muziek moet ik luisteren?

Austin, over wie verder weinig bekend is, vertelt in zijn oproep: "In mijn hele leven heb ik mensen zichzelf belachelijk zien maken door met hun favoriete nummer mee te zingen, of compleet los te gaan op de dansvloer. Ook heb ik mensen ontroerd zien raken door muziek maar ik kon me daar niet zoveel bij voorstellen." Tot nu.

Hoorapparaat

Dankzij nieuwe hoorapparaten kan de doof geboren Austin nu eindelijk écht naar muziek luisteren.

Maar waar te beginnen in het oneindige muziekaanbod? Zijn vrienden maakten een beginnetje en lieten hem muziek van Mozart, The Rolling Stones, Michael Jackson en andere muzikale helden horen.

Dat was nog niet genoeg voor Austin. Daarom schakelde hij het internet in. Zijn oproep op Reddit, waarin hij het publiek vraagt welke nummers hij absoluut niet mag missen, is inmiddels door tienduizenden mensen gelezen. In een halve dag tijd hebben meer dan 13.000 mensen hem muziektips gegeven.

Top vijf

Austin heeft zelf al een toplijst gemaakt van alle muziek die hij tot dusver heeft gehoord en heeft beloofd de hoogst genoteerde reacties op Reddit te lezen en ook een top vijf te maken van de aanraders in die reacties.

Ironisch genoeg zegt Austin dat hij zijn hoorapparaatjes vaker uitschakelt dan eerst, omdat hij veel geluiden vervelend vindt. Hij schakelt ze weer in als hij met mensen praat of naar muziek of vogels luistert.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl