NOS NieuwsAangepast

Van der Biezen en Van Gendt presteren top; Jelle 21e

Vijf maanden geleden lag hij nog op de Intensive Care, en vandaag kwam hij in actie op de Olympische Spelen: BMX'er Jelle van Gorkom. Vandaag waren de kwalificaties. Naast Jelle kwamen ook Laura Smulders, Raymon van der Biezen en Twan van Gendt in actie.

Jelle eindigde vanmiddag als 21e in de zogenoemde 'seeding run'. Van der Biezen en Van Gendt deden het een stuk beter: zij werden maar liefst 1e en 3e in deze kwalificatieronde. Maar, er is nog geen man overboord voor Jelle omdat deze wedstrijd nog niet 'echt' meetelde. Het ging vandaag vooral over met welke BMX'ers je in een kwartfinale wordt ingedeeld. Wie vandaag hoog eindigde, kan rekenen op relatief 'zwakkere' tegenstanders.

Laura Smulders deed het ook goed, zij eindigde als 6e in haar seeding run.

Jelle IC

In april lag Jelle dagenlang op de IC, na een grote valpartij op de Supercross Series in Amerika. Hij had twee gebroken ribben, gekneusde longen en een hersenschudding. Daar is 'ie weer aardig van hersteld, al heeft hij nog wel last van zijn knie en z'n schouder. Dat vertelde hij gisteren tijdens zijn laatste training:

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl