NOS NieuwsAangepast

Celstraf voor instructeur in groot seksschandaal leger VS

De beerput is open: een groot seksschandaal op een Amerikaanse luchtmachtbasis. Donderdag heeft een instructeur van Lackland Air Force Base in San Antonio een celstraf van dertig dagen gekregen. Ook wordt zijn rang verlaagd. Het is het grootste seksschandaal in het leger sinds 1996, toen twaalf officieren in Aberdeen werden veroordeeld.

De 33-jarige man zou seksuele relaties hebben gehad met twee van zijn leerlingen. En hij bleek niet bepaald de enige te zijn, die de fout in ging. In totaal worden zeven trainers verdacht van seksuele misstanden. 38 vrouwen zeggen dat ze seksueel geïntimideerd, aangerand of verkracht zijn.

20 jaar cel

De hoogste straf werd vorige week uitgedeeld, een instructeur kreeg toen een celstraf van 20 jaar voor verkrachting en aanranding van tien leerlingen. De wantoestanden begonnen in 2009, maar het eerste slachtoffer kwam pas vorig jaar naar voren.

Op de Lackland Air Force Base doorlopen alle rekruten hun basistraining. Er zijn ongeveer 500 trainers en ieder jaar ronden 35.000 mensen hun opleiding er af.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl