NOS NieuwsAangepast

Langstudeerboete: hard doorleren of hulp inhuren

De hete adem van de langstudeerboete is voelbaar. Niet alleen de bibliotheken van de universiteiten zitten overvol, maar ook grovere middelen worden ingezet. Duizend euro betalen om maar op tijd die scriptie af te maken is helemaal niet zo gek, merken ook commerciële bureaus.

Verschillende universiteiten melden grote drukte bij de bibliotheek en veel extra vragen. Ook de HBO-Raad en studentenvakbond LSVb bevestigen de grote stress onder studenten.

Bij de Radboud Universiteit in Nijmegen melden ook meer studenten zich bij de studentenpsycholoog. "Normaal is juni een rustige periode voor ons, maar deze maand werken we op volle toeren. We hebben tien tot twintig procent meer aanmeldingen", zegt studentenpsycholoog Natasja Looman.

Commerciële bureaus

Een andere optie voor studenten die snel hun scriptie moeten afmaken, zijn commerciële bureaus. Een daarvan is bureau Scriptiehulp in Amsterdam, waar onder begeleiding aan een scriptie kan worden gewerkt. "Het aantal studenten dat zich meldt bij ons is dit jaar verdubbeld", zegt Pepijn Trietsch.

Scriptiehulp is niet goedkoop, gemiddeld 1000 euro. Onze verslaggever Harro Brouwer vroeg vanmiddag studenten waarom ze zoveel geld er voor over hebben. Dat zie je vanavond in onze uitzending: 22.30 uur op Nederland 3.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl