NOS NieuwsAangepast

Obama bezoekt Aurora

De Amerikaanse president Obama is in Aurora bij Denver geweest. Hij ging langs bij de overlevenden van het bloedbad in een bioscoop. Obama hield ook een toespraak waarin hij opriep om de aandacht op de slachtoffers te vestigen, in plaats van op schutter James Holmes.

De president vertelde dat hij elke familie heeft bezocht en dat de meeste gesprekken vooral over herinneringen gingen. "Het was voor de families een aangelegenheid om te beschrijven hoe geweldig hun broer of hun zoon of hun dochter was."

Duizenden mensen kwamen gisteren naar het gemeentehuis van Aurora voor een avondwake.

Antwoordapparaat

De verdachte, de 24-jarige Holmes, weigert mee te werken aan het onderzoek van de politie. In zijn woning heeft de politie een computer aangetroffen, waarop mogelijk relevante informatie staat. Ook is er in zijn huis een Batmanmasker gevonden, meldt persbureau AP op basis van een anonieme bron bij de politie.

Het blijkt dat de verdachte een maand geleden lid wilde worden van een schietclub. Maar hij werd geweigerd, nadat de eigenaar hem belde om iets te vragen over zijn aanmeldingsformulier. Volgens de eigenaar schrok hij van de boodschap op het antwoordapparaat van Holmes. De stem was 'bizar, met schraperige keelgeluiden, freakerig op zijn best'.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de rechtbank.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl