Chávez stuurt Venezolanen tweets via sms

Dat de Venezolaanse president Hugo Chávez een groot twitterfan is, was al een tijdje bekend.

Zijn tweets worden gelezen door 3,2 miljoen volgers. Toch krijgt een groot gedeelte van de bevolking in Venezuela weinig mee van zijn berichten. De meeste mensen hebben geen internetverbinding, laat staan een twitteraccount.

Met het oog op de aankomende verkiezingen heeft de 57-jarige Chávez daar wat op gevonden: zijn tweets worden gratis als sms'jes verstuurd. Inwoners kunnen hun telefoonnummer invullen op een website.

Gratis huis

Chávez is vooral actief op Twitter sinds zijn eerste operatie in Cuba in juni 2011 wegens kanker. Hij maakte zijn account al een jaar eerder om het gebruik van sociale media door de oppositie tegen te werken. Eind mei bereikte hij het mijlpaal van 3 miljoen volgers. Zijn 3 miljoenste volger, de 19-jarige Natalia, kreeg daarom gratis en voor niets een huis van de president.

Chávez is zo enthousiast over Twitter dat hij de Cubaanse president Fidel Castro en Bolivia's president Evo Morales aanspoort om ook te twitteren.

Campagne

De president van Venezuela verklaarde vorige week dat hij helemaal genezen is van kanker. Naar eigen zeggen kreeg hij zijn laatste bestralingen twee maanden geleden.

Chávez zegt dat hij nu voluit campagne kan voeren voor een derde ambtstermijn. Op 7 oktober vinden er verkiezingen plaats in het Zuid-Amerikaanse land.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl