NOS NieuwsAangepast

Indiaas dorpje verbiedt trouwen uit liefde

Als je als inwoner van het Indiase dorp Asara wil trouwen omdat je verliefd bent, heb je pech. Liefdeshuwelijken zijn daar voortaan verboden. Dat heeft de dorpsraad van oude wijze mannen in het dorp, de panchayat, in de provincie Uttar Pradesh besloten.

En daar blijft het niet bij. Vrouwen onder de 40 mogen niet meer alleen shoppen, een mobieltje gebruiken of zonder sluier de deur uit.

"Liefdeshuwelijken zijn een schande voor de maatschappij. Het is heel erg pijnlijk voor de ouders, zeker voor die van het meisje, omdat er niets respectabel aan is", vertelt Sattar Ahmad, een lid van de panchayat aan India Today. "Als iemand toch uit liefde trouwt, mag die niet meer in ons dorp wonen."

Volgens Ahmad zijn mobiele telefoons een vloek voor meisjes en moeten ze daarom beschermd worden.

Actie

Inmiddels hebben vrouwenactivisten van zich laten horen. "In plaats van actie te ondernemen tegen de vermeende daders die betrokken zijn bij de pesterijen, heeft de panchayat besloten de vrouwen in de gaten te houden", zegt Ranjana Kumari, directeur van het Centrum voor Sociaal Onderzoek. "Het is barbaars en hersenloos". Kumari wil dat de regering snel actie onderneemt.

De BBC schrijft dat de politie de zaak onderzoekt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl