NOS NieuwsAangepast

Telefooncellen in NY worden wifi-hotspots

Altijd en overal online zijn. Anno 2012 is het voor velen de normaalste zaak van de wereld. Mobiel internet op je smartphone, wifi in een koffietentje en zelfs in veel treinen kun je tegenwoordig je hele reis op internet. Een opkomende trend is ook dat veel gemeentes gratis wifi aanbieden op straat.

In het buitenland zijn er al steden waar je als toerist gratis online kunt zijn en ook in Nederland zijn er projecten, bijvoorbeeld in Tilburg. New York heeft nu ook plannen en daarvoor maakt de stad slim gebruik van iets wat totaal niet past in het beeld van modern en mobiel: telefooncellen.

12.000

De gemeente wil alle 12.000 telefooncellen ombouwen tot wifi-hotspot. De phone booths blijven gewoon in gebruik, maar worden uitgebreid met een een antenne op het dak. Tientallen meters rondom het access point moet je straks voor niets online kunnen.

Als je deze zomer naar New York gaat en hoopt er gebruik van te maken, dan heb je pech. Het project is nog maar net begonnen en slechts tien telefooncellen verspreiden nu wifi. De bedrijven die de dienst gaan leveren verdienen geld doordat ze advertentieruimte krijgen.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl