NOS NieuwsAangepast

Dotcom blijft nog even in Nieuw-Zeeland

Internet kingpin Kim Dotcom blijft nog even in Nieuw-Zeeland. Niet omdat hij dat wil, maar omdat de behandeling van zijn uitleveringsverzoek is vertraagd tot volgend jaar. De rechtszaak zou eigenlijk volgende maand beginnen.

Dotcom en drie medeoprichters van Megaupload, onder wie de Nederlander Bram van der Kolk, worden verdacht van internetpiraterij, witwassen, auteursrechtenschending en het opzetten van een criminele organisatie. Dit alles met hun uploadwebsite Megaupload.

"Vuile vertragingstechnieken"

Erg blij is Dotcom niet met deze vertraging, hij beschuldigt de Verenigde Staten van "vuile vertragingstechnieken". Op Twitter schrijft hij: "Ze hebben mijn bedrijf vernietigd. Me al mijn bezittingen afgenomen. Tijd doet de rest." Ook de Nieuw-Zeelandse overheid moet het ontgelden. Zij zou een eerlijk proces tegen werken.

Eerder oordeelde een Nieuw-Zeelandse rechter dat de huiszoekingen waarbij spullen van de extravagante Dotcom in beslag zijn genomen onwettig waren. Het huiszoekingsbevel omschreef de strafbare feiten niet goed.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl