NOS NieuwsAangepast

Desastreus verlopen concert Swedish House Mafia

Een lekker avondje uit, dat was het optreden van Swedish House Mafia in Dublin zaterdag dus níet. Het concert in Phoenix Park in de Ierse hoofdstad is bizar verlopen. De schade: één dode en negen gewonden.

Eén man zou vier anderen met een mes gestoken hebben. Vijf mensen raakten gewond door een vechtpartij met gebroken flessen en messen. En een 23-jarige bezoeker overleed door waarschijnlijk een overdosis drugs.

Drie van de slachtoffers raakten ernstig gewond, eentje ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De man (23) die vier mensen neerstak, is aangehouden. Hij zit nog vast.

Gefouilleerd

Volgens concertorganisator MCD werd iedereen bij de toegang gefouilleerd. "We hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen. Maar ondanks dat is er maar zoveel dat je kan doen om asociaal gedrag tegen te gaan."

Tijdens het concert werden ook nog eens dertig mensen aangehouden voor mishandeling, drugs en verstoring van de openbare orde. Naast Swedish House Mafia traden ook Snoop Dogg, Tinie Tempah en Calvin Harris op. Er waren meer dan 45.000 bezoekers.

Naast dieptepunten waren er ook hoogtepunten, die zie je hiernaast.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl