NOS NieuwsAangepast

Puerto Rico geschokt door moord op NL'se Stefano

In Puerto Rico is een 17-jarige Nederlandse jongen overleden, nadat carjackers hem door zijn hoofd hadden geschoten. Stefano Steenbakkers studeerde op het Caribische eiland en lag sinds zondag in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gisteren is hij overleden, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De daders wilden Stefano van zijn auto beroven en die overval liep noodlottig af. Op maandag is de vader van Stefano afgereisd naar het eiland. De jongen woonde daar met zijn moeder.

Op de school van Stefano is geschokt gereageerd op zijn dood. Vrienden maakten een video met foto's van Stefano en op zijn school werd een herdenkingsdienst gehouden. De video van de vrienden zie je hieronder.

Lokale media melden dat de familieleden van Stefano zijn organen inmiddels ter donatie hebben afgestaan, omdat dat zijn wens was.

De Puerto Ricaanse politie werd gisteren getipt over een auto die aan het signalement van de auto van de daders voldeed. De eigenaar van de auto werd vervolgens opgepakt en verhoord. Hij wordt nu verdacht van de moord op Stefano en kan de doodstraf krijgen.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl