dinsdag 26 jun 2012

Facewatch-app helpt in proces 'London riots'

Scotland YardScotland YardANP

Het is al bijna een jaar geleden, maar de politie zoekt nog steeds naar relschoppers van de 'riots' in Londen in augustus vorig jaar. En daar trekken ze nu iets nieuws voor uit de kast: een app.

De politie heeft meer dan 3000 CCTV-foto's op de zogeheten Facewatch-app gezet en hoopt dat mensen via hun smartphones kunnen helpen bij het opsporen van de relschoppers.

Postcode

Facewatch wordt al gebruikt voor het oplossen van kleine misdaden en nu dus voor het opsporen van relschoppers. De foto's in de app worden ingedeeld op postcode, zodat jij op jouw telefoon alleen de beelden van de rellen in jouw buurt ziet.

Door het gebruik van onder andere gezichtsherkenning hoopt rechercheur Mark Rowley van Scotland Yard dat er snel vandalen worden gepakt. "Ik hoop dat tweederde van de Londenaren de app downloadt en zo helpt de relschoppers te vinden."

Niet genoeg

Er zijn al 3000 verdachten van de rellen in Londen verschenen in de rechtbank, maar de politie is nog steeds op zoek naar andere betrokkenen.

In augustus 2011 werd Londen opgeschrikt door hevige rellen. Die ontstonden nadat een 29-jarige jongen door een agent dood werd geschoten. Duizenden arrestaties waren het gevolg.

Door: Jurjen

Deel dit artikel