NOS NieuwsAangepast

We willen naar de zon

We liggen uit het EK, het regent en ondertussen beginnen de schoolvakanties. Veel Nederlanders zijn toe aan een beetje zon en besluiten daarom een vakantie te boeken. Tot een paar weken geleden waren er veel minder vakanties geboekt dan andere jaren; inmiddels is dat bijgetrokken. Maar mensen die dachten een goedkope lastminute te boeken, komen bedrogen uit.

Door de crisis moeten reisorganisaties een stuk scherper inkopen dan vroeger en houden ze dus veel minder reizen 'over'. Als je volgende week goedkoop weg wilt, is er veel minder om uit te kiezen dan je misschien zou verwachten. Of je betaalt gewoon meer voor de vakantie van jouw keuze.

Trend

Veel reisbureaus hebben speciaal vanwege de drukte extra personeel ingezet. Thomas Cook verwerkte maandagochtend bijvoorbeeld twee keer zoveel telefoontjes, dan op een normale maandag in juni.

TUI Nederland zag de laatste weken een duidelijke stijging van het aantal boekingen: 13 procent in twee weken. D-Reizen heeft ongeveer dezelfde cijfers en zegt dat dat ook echt een trend is de laatste jaren.

En waar gaan we dan heen met zijn allen? Dat is niet echt verrassend. Spanje, Turkije en Griekenland staan nog steeds in de top 3 van populairste landen. Al merken de reisbureaus wel wat van de Griekse crisis, want - ook al zijn het er nog steeds heel veel - er gaan minder mensen naar het land dan andere jaren.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl