NOS NieuwsAangepast

'Chinese voetbalfan dood na overdosis EK'

Een Chinese man heeft letterlijk een overdosis EK voetbal gehad. De verslaafde voetbalfan wilde zo graag alle EK-wedstrijden kijken dat hij 11 dagen lang geen minuut slaap heeft gehad. Zijn moeder vond hem na die 11 dagen dood. Vermoedelijk overleed hij in zijn slaap.

Dat schrijft The Telegraph.

Jiang Xiaoshan werkte overdag en bleef daarna met vrienden de hele nacht wakker om de poulewedstrijden te kijken. Vanwege het tijdsverschil begonnen de wedstrijden pas om kwart voor 3 's nachts.

Volgens Chinese media was Jiang, een gefingeerde naam om de privacy van zijn familie te beschermen, in goede gezondheid en voetbalde hij een paar jaar geleden in zijn universiteitsteam. Zijn vrienden vertellen dat zij weleens sliepen tijdens het EK, maar dat de 26-jarige Chinees geen minuut miste.

Immuunsysteem

"Jiang was in goede gezondheid, maar de hele nacht wakker blijven en niet genoeg slapen heeft zijn immuunsysteem verzwakt en hij dronk alcohol en rookte tijdens het kijken naar voetbal", zegt een arts tegen de lokale krant Sanxiang Metropolis. Dat heeft er volgens hem voor gezorgd dat zijn lichaam het uiteindelijk opgaf.

De Britse krant The Daily Mail berekende dat Jiang uiteindelijk 21 EK-wedstrijden had gekeken. Dat is goed voor zo'n 1.890 minuten voetbal en 51 goals.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl