NOS NieuwsAangepast

Britten vs. weermannen: storm in een glas water?

Dat we in Nederland kunnen zeuren over het weer is wel duidelijk, maar de Britten kunnen er ook wat van. Daar moet niet het weer, maar de weerman het ontgelden.

De toeristische sector vindt dat de weermannen van onder andere de BBC té negatief zijn in hun voorspellingen. Met hun 'pessimistische' berichten zorgen ze er voor dat er minder toeristen naar Engeland komen. De eigenaar van een vakantiepark verwijt de meteorologen dat ze zich door hun negatieve voorspellingen proberen in te dekken voor als het écht mis gaat.

Want als de voorspellingen niet kloppen, kan dat verregaande gevolgen hebben. Zoals 25 jaar geleden. Toen deed weerman Michael Fish geloven dat de aangekondigde tornado slechts een storm in een glas water was.

Terwijl de Britten met een gerust hart naar bed gingen, zorgde een zware storm de dag er na voor een enorme ravage.

De weermannen van BBC hebben inmiddels gereageerd op de commotie. "Er is absoluut geen reden waarom wij expres pessimistisch zijn. Het is gewoon ons werk om weersverwachtingen te melden die het leven van mensen kunnen beïnvloeden."

Vorige week waren ondernemers aan de Belgische kust ook al woedend op Belgische weermannen. Volgens hen zorgt de bombarie van de weersvoorspellingen voor een forse terugloop in hun inkomsten.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl