donderdag 21 jun 2012

Stephen Colbert als #artificialswedener @Sweden?

Stephen Colbert over @SwedenStephen Colbert over @Swedenscreenshot The Colbert Report

Stephen Colbert die namens Zweden twittert? Het kan toch. Misschien. Het account @Sweden heeft wel meer gekke dingen meegemaakt. Het twitterexperiment van de Zweedse overheid, waarbij elke week een nieuwe burger zijn land mag vertegenwoordigen op het account, werd wereldwijd bekend toen Sonja Abrahamssons aan het roer stond. Ze stuurde controversiële tweets de wereld in, onder meer over joden en haar borsten.

Dat ging dus ook aan de Amerikaanse komiek en presentator Stephen Colbert niet voorbij. Al weken probeert hij via #ArtificialSwedener de nieuwe beheerder van @Sweden te worden. Maar de Zweden waren niet enthousiast:


Maar nu lijkt Zweden het echt te overwegen. Volgens de Engelstalige Zweedse krant The Local laten het Swedish Institute en Visit Zweden begin volgende week weten of Colbert achter de knoppen mag.

"We zijn natuurlijk vereerd dat Colbert geïnteresseerd is, maar we zijn wel een beetje bang dat hij geen authentieke visie op het land kan geven", aldus Visit Sweden. "Maar we kijken nu of het toch niet kan."

Overigens ziet Sonja Abrahamssons het niet direct zitten. Ze reageerde op YouTube op niet mis te verstane wijze op Colberts grapjes aan haar adres.

Gouden Leeuw

Het is een opmerkelijke marketingcampagne, maar Zweden won er woensdag wel een Gouden Leeuw mee in Cannes, voor de beste PR-strategie. De campagne begon in december en duurt een jaar.

Door: Helen

Deel dit artikel