NOS NieuwsAangepast

Snel doorrijden! Nog altijd smerige wc's langs de snelweg

Je ziet nog net twee busladingen ouderen wegrijden en nu is het jouw beurt om de wc langs de snelweg te trotseren. Als je het toilet binnenloopt spot je wijd openstaande deuren, verstopte wc's, remsporen en steekt er een inlegkruisje uit de prullenbak. Een doodnormaal tafereel langs de Nederlandse snelwegen, zegt de ANWB.

Want de wc's langs onze snelwegen zijn nog steeds vies. Die conclusie trok de ANWB nadat ze 50 snelwegtoiletten aan een test onderworpen. Europese zusterorganisaties deden ook een onderzoek en Nederland blijft in de middenmoot steken. Dat kan beter en dus doet de organisatie een beroep op tankstations en wegrestaurants om het sanitair beter schoon te houden. Vooral aan de kraan moet extra aandacht worden besteed, want die is meestal smeriger dan de wc-bril.

Het kan erger

Gelukkig is er ook een lichtpuntje: ons snelwegsanitair is wél schoner dan twee jaar geleden. En moet je toch echt naar de wc, dan kan je dat in Nederland het beste bij het Shell-station Sandelingen-Oost langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht doen; dat tankstation scoort het hoogst in de ANWB-test. Maar als je langs Ruma aan de A1 in Servië rijdt, kan je het maar beter even ophouden: dat is de smerigste wc in heel Europa.

Heb jij ervaring met snelwegwc's-from-hell? Facebook of mail jouw gore vakantiekiekjes door naar nosop3@nos.nl. Dan maken wij er een smakelijke slideshow van.

Door: Wiske

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl