NOS NieuwsAangepast

Leerlingen schelden busmentor uit: internet slaat terug

Lekker dan. Ga je als mentor mee op een schoolbus voor de veiligheid van de leerlingen, word je uitgescholden en gigantisch te kakken gezet. Dat gebeurde een vrouw gisteren in Greece, New York. Leerlingen in bus 784 maakten haar belachelijk om haar gewicht, noemden haar een kinderverkrachter en dreigden haar iets aan te doen.

Maar het internet sloeg terug. Gistermiddag verschenen drie filmpjes op YouTube, die de gebruiker zegt op Facebook te hebben gevonden en op YouTube zette om te laten zien hoe sommige jongeren zich gedragen. Binnen 7 uur stond het filmpje op Reddit en daar kwam 'ie al snel op de voorpagina, een teken dat het filmpje vaak bekeken is.

Volgens Storify-gebruiker Ben Doenberg ontstond er op reddit vervolgens een initiatief om de vrouw, Karen Klein, een vakantie cadeau te doen. Op haar Facebookpagina zagen ze namelijk dat Klein van weinig moet rondkomen. Ze werkt al 23 jaar voor de school. En dat heeft al 10.000 dollar opgeleverd. Meer dan 550 mensen zouden gedoneerd hebben. Ook kreeg Karen berichten uit de hele wereld en meerdere bloemboeketten.

De school lichtte de politie in over de video. Die doen nu allebei onderzoek naar de zaak. Ze hebben al een aantal leerlingen verhoord.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl