NOS NieuwsAangepast

200 ivoorsmokkelaars opgepakt in Afrika

Het grootste onderzoek naar illegale ivoorsmokkel ooit van Interpol heeft ervoor gezorgd dat 200 mensen zijn opgepakt, in veertien Afrikaanse landen. Bijna 2 ton ivoor van olifanten werd in beslag genomen. Verder vond de politie 20 kilo neushoorn-hoorn, pelzen van leeuwen, luipaarden, cheetah's, en huiden van krokodillen en pythons.

Ook de organisaties die miljoenen euro's verdienden met het doden van de wilde dieren werden aangepakt. Zij maken zich volgens Interpol schuldig aan witwassen van geld, omkoping en zelfs moord.

Het onderzoek, genaamd Operation Worthy, duurde drie maanden. Ruim 300 agenten werden ingezet. De operatie volgt na een desastreus jaar voor olifanten in 2011; het ergste sinds het bijgehouden wordt. Het meeste ivoor wordt in China verkocht.

Uitsterven

SkyNews ging in maart naar Kenia, waar het meeste ivoor vandaan komt. Volgens de rangers van de Kenya Wildlife Service is het stropen gevaarlijk voor de olifantenpopulatie, de kans bestaat dat ze uitsterven. Hier zie je hun reportage:

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl