NOS NieuwsAangepast

UEFA is oerwoudgeluiden zat

De Europese voetbalbond UEFA is er helemaal klaar mee: racistische oerwoudgeluiden van voetbalsupporters. Donderdag was het weer eens raak tijdens de wedstrijd Italië - Kroatië. De UEFA heeft nu stappen ondernomen en klaagt de Kroatische voetbalbond aan.

Zodra de zwarte Italiaanse speler Mario Balotelli aan de bal kwam, begonnen de Kroatische supporters oerwoudgeluiden te maken, zegt de voetbalbond. Ook zouden de supporters met vlaggen met extreemrechtse symbolen hebben gezwaaid.

Wangedrag

Het is de eerste aanklacht wegens racisme tijdens dit EK. De UEFA-tuchtcommissie spreekt er dinsdag over. Wangedrag van supporters kan worden bestraft met een waarschuwing, maar ook met aftrek van punten en zelfs uitsluiting van het EK.

Ruim een week geleden kwam het Nederlands elftal nog in het nieuws met betrekking tot racisme. De aanvoerder van Oranje - Mark van Bommel - klaagde over racisme tijdens een training in het Poolse Krakau. Ook daar werden oerwoudgeluiden gemaakt.

Onderzoeken

Er lopen op dit moment nog meer onderzoeken naar wangedrag van Spaanse en Russische supporters. De Spanjaarden zouden het eveneens op Balotelli hebben gemunt, de Russen op de Tsjech Theodor Gebre Selassie, die ook zwart is.

De wedstrijd Italië - Kroatië eindigde met 1 -1. Balotelli deed de hele eerste helft mee en een deel van de tweede helft.

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl