NOS NieuwsAangepast

Het is gelukt: koorddanser steekt Niagara Falls over

Het is Nik Wallenda gelukt: de Amerikaanse koorddanser is de Niagara Falls overgestoken. Hij liep over een kabel van 5 cm breed die bijna 50 meter boven de enorme watervallen hing, en liep ruim een halve kilometer van Amerika naar Canada. Meer dan 100.000 mensen stonden aan de kant mee te kijken.

Hij deed er ongeveer 20 minuten over. De 33-jarige koorddanser wilde het niet, maar was wel gezekerd; dat was een voorwaarde van de tv-zender ABC, die de gebeurtenis met 5 seconden vertraging uitzond. Als hij de zekering zou verbreken, zou ABC de uitzending onmiddellijk staken.

Aan het eind van de kabel stonden zijn vrouw en drie kinderen te wachten. Naderhand vertelde Wallenda dat er sterke wind stond en dat het ontzettend mistig was. Hij heeft veel gebeden, maar "het gaat allemaal om de concentratie, de focus en de training".

Het is voor het eerst sinds 1896 dat een koorddanser toestemming kreeg om de Niagara Falls over te steken.

Grand Canyon

Wallenda weet al wat z'n volgende stunt wordt: een oversteek van de Grand Canyon, die met anderhalve kilometer bijna drie keer zo breed is. Hij zegt dat hij daar al toestemming voor heeft.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl