NOS NieuwsAangepast

Nederland - Portugal: zo somber is 't niet

Klap die doos tissues dicht, stop met huilen: er is nog hoop. Want als 'we' de juiste statistieken er maar bij pakken, blijkt dat het allemaal helemaal niet zo dramatisch is gesteld met onze EK-kansen.

Als we zondag gewoon met twee doelpunten verschil winnen van Christiano Ronaldo en kornuiten en de Duitsers gaan aan de haal met de winst, gaan we door naar de kwartfinales. Maar gaat dat ook echt gebeuren?

Volgens de statistiekensite Castrol wel. Zij voorspellen dat Oranje gaat winnen van Portugal. Niets aan de hand. De kans op een zege voor de mannen van Bert van Marwijk is 46 procent. Portugal moet het doen met een magere 28 procent.

Ook zijn we volgens de site nog lang niet kansloos voor de titel. We hebben nog altijd meer kans op de Europese cup dan Ierland, Polen, Tsjechië en Italië. Laatstgenoemde heeft namelijk nog maar 2,1% kans op de titel. Tsjechië en Polen zelfs nog minder.

Net als eerst

Telecomgigant Sharp deed onderzoek onder meer dan 1200 Nederlanders, of beter gezegd: bondscoaches, naar het vertrouwen in ons paradepaardje. Volgens dat onderzoek blijven de Nederlanders net zo begaan met Wes, Raf, Iby en de rest van het Nederlands elftal als voor het EK.

En mochten we het - hoe onwaarschijnlijk ook - toch niet halen zondag, dan hopen we dat onze Oosterburen aan de haal gaan met de Europese titel.

Weg met die reputatie

Dat de Oranjefans bekend staan om hun feestgedrag moge duidelijk zijn, maar een kwart van de Nederlanders zou die reputatie maar wat graag aan de wilgen hangen en een maand lang niet drinken als we daardoor het EK winnen. Eenvijfde knapt thuis voor altijd alle vervelende klusjes op voor de winst.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl