Drama op de alternatieve Oranjecamping

Het rommelt op de alternatieve oranjecamping. Gisteren zeiden Oranjefans te zijn opgelicht. Vandaag krijgt de Nederlandse initiatiefnemer van de camping voor de camera's van NOS bijna slaande ruzie met Oekraïnse eigenaar.

De klachten van de oranjefans zijn duidelijk: Gratis Wifi: is er niet? Een feesttent: nergens te zien? Bussen naar de stad: ze rijden niet. "Allemaal beloftes, die niet zijn nagekomen. We zijn gewoon opgelicht", zegt Danny Brom, een van de Nederlanders die gekozen heeft voor de alternatieve oranjecamping Dutch invasie in Charkov.

Onze correspondent Kysia Hekster reisde eerder dit jaar voor NOS op 3 naar de camping (zie hiernaast). Duidelijk werd dat je op de camping wat beter de 'Sovjet-sfeer' kon proeven. Maar de oranjefans zouden in nieuwe luxe chalets komen, die voorzien waren van koelkast en tv.

Overgeven

De oranjefans op de camping zijn flink teleurgesteld. Veel zijn het er trouwens niet. De gedroomde duizenden oranjefans zijn niet gekomen. 'Er zijn er misschien dertig,' zegt Brom. Hij zit dan wel in zo'n chalet, maar zijn bed is niet anders te beschrijven als 'goor'. Het is beschimmeld en stinkt. Het toilet (een gat in de grond met een plank erover) vindt Brom helemaal vreselijk: "Ik denk dat als je hier zou gaan poepen, je gelijk moet overgeven ," zegt Brom.

De Nederlander Robin Dolstra, die de Oranjefans begeleidt op de camping, verwijst iedereen met kritiek naar de Oekraïnse eigenaar van de camping. Dolstra beweert zelf ook voor 50 duizend euro door hem te zijn opgelicht.

Ruzie

Dat beeld wordt vandaag ook bevestigd als NOS-verslaggeefster Hanneke de Jonge een tv-reportage maakt op de camping. De twee krijgen bijna slaande ruzie. Die beelden zijn nog niet op de redactie in Hilversum.

Danny Brom heeft inmiddels zijn conclusies getrokken. Hij gaat van de camping af: "Ik wil andere Nederlanders waarschuwen dat ze hier niet heen moeten komen."

Door: Rob

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl