NOS NieuwsAangepast

Olympische rel: atleten poseren met shotguns

Belachelijk, kinderachtig en ronduit dom: twee Australische olympische zwemmers krijgen veel kritiek over zich heen omdat ze een foto op Facebook postten waarop ze poseren met shotguns en pistolen. Nick D'Arcy en Kenrick Monk maakten de foto tijdens een olympisch zwemkamp in Californië. In die staat is het legaal om wapens te kopen.

Het is niet erg dat atleten foto's plaatsen op sociale netwerken, zolang het maar in lijn is van wat de Olympische Spelen wil uitdragen. Maar: "Deze posts zijn gewoon dom", zegt Nick Green, die het Australische olympische team leidt. "En het is ongepast voor leden van het olympisch team om zulke posts te plaatsen."

Oma

De jongens zette de beruchte foto op hun eigen Facebook-pagina's, dus is het niet gewoon privé? Nee: "Er is niet zo iets als privacy op sociale netwerken. Alles dat wordt gepost is publiek", vindt Green. De leider wil hiermee andere atleten waarschuwen: "Plaats niets online dat je niet zou willen delen met je moeder of oma."

Ook een woordvoerder van Gun Control Australia is niet te spreken over de foto: "Als er ooit een foto is gemaakt waarin twee jongens macho's spelen, dan is het deze foto wel." Hij twijfelt eraan of de jongens zich wel kunnen inleven in menselijk leed.

Badboys

De zwemmers hebben al een hele reputatie opgebouwd als badboys. D'Arcy werd in 2008 vlak voor de Olympische Spelen uit het team gezet omdat hij een collegazwemmer had mishandeld. En vorig jaar deed Monk een valse aangifte bij de politie van een ongeluk waarbij de dader was doorgereden. Later bleek dat Monk van zijn skateboard was gevallen en daarom zijn elleboog had gebroken.

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl