NOS NieuwsAangepast

China wil online anonimiteit verbannen

De internetregels in China zijn al behoorlijk streng, maar de regering wil nu nog een stapje verder gaan. Het regime komt met een voorstel dat anoniem kritiek spuien op het internet onmogelijk moet maken.

Eerder was het voor gebruikers van Weibo, de Chinese Twitter, al verplicht om hun echte naam te gebruiken. Nu is het de bedoeling dat ook internetters die actief zijn op forums en blogs dat onder hun echte naam doen.

Chinezen kunnen tot 6 juli laten weten wat ze van de nieuwe regels vinden. Wanneer de nieuwe richtlijnen van kracht worden, is niet bekend.

Verscherpt

De afgelopen maanden heeft China het toezicht op het internet verder verscherpt. Dit is vanwege de geplande leiderschapswissel later dit jaar. Die vindt elke 10 jaar plaats en de overheid zit dan niet te wachten op politieke onrust, offline en online.

Eerder deze week hadden internetters in China nog te maken met het verbreken van de internetverbinding. Zodra er op termen gezocht werd die te maken hadden met het protest op het Plein van de Hemelse Vrede, konden zo korte tijd niet meer online of kregen een melding dat de resultaten niet getoond konden worden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl