NOS NieuwsAangepast

Studenten werken het liefst bij Google en Apple

Werken aan de nieuwste iPhone of de populairste zoekmachine verbeteren, dat zien Nederlandse studenten wel zitten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Apple en Google op dit moment de aantrekkelijkste werkgevers zijn.

Het Zweedse onderzoeksbureau Universum maakt elk jaar een lijst met de ideale werkgevers volgens studenten in verschillende landen.

Bij economiestudenten is Apple is de populairste baas en bij studenten met een technische opleiding voert Google de lijst aan. Vorig jaar was Google nog het populairst onder economiestudenten en technische studenten wilden toen het liefst bij Philips werken.

Er is ook een duidelijk verschil tussen de wensen van vrouwelijke en mannelijke studenten. Zo werken de mannen het liefst bij Google, Apple en Heineken en vrouwen bij L'Oreal, Unilever en Google. Uit het onderzoek blijkt verder dat een buitenlandse carrière voor studenten steeds belangrijker wordt.

Naast de grote internationale bedrijven zijn er ook een paar Nederlandse werkgevers die op de lijst staan, zoals KLM, Shell, Rabobank en Endemol. De hele lijst vind je hier.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 5882 studenten die ingedeeld zijn naar studie-achtergrond. Ze kregen een lijst voorgelegd van 130 nationale en internationale werkgevers.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl