NOS NieuwsAangepast

Samenscholingsverbod Brusselse gemeente opgeheven

De Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux ziet geen aanleiding om het samenscholingsverbod dat in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek was ingesteld van kracht te houden. Dat melden Belgische media zaterdagmiddag. Het verbod werd ingesteld nadat er rellen uitbraken tussen politie en betogers.

De problemen in de Brusselse gemeente begonnen donderdag, nadat een identiteitscontrole van een vrouw in nikab (gezichtsbedekkende kleding) uit de hand liep. De vrouw wilde zich niet identificeren en werd gearresteerd. Daarbij zou ze een agente een kopstoot hebben gegeven. De vrouw zelf zegt dat ze wel haar identiteitskaart heeft laten zien en dat de agenten haar nikab open wilden knippen. Daarbij zou ze tegen het hoofd van de agente gebotst zijn.

Het incident was aanleiding voor de organisatie Sharia4Belgium om een betoging te organiseren voor het politiebureau. Donderdag werden agenten daar bekogeld en werden er acht mensen opgepakt. Vrijdag waren er tien arrestaties. De burgemeester stelde een samenscholingsverbod in, maar dat hield de betogingen dus niet tegen. De nikab is sinds vorig jaar verboden in België. Gesluierde vrouwen vinden dat ze gediscrimineerd worden bij politiecontroles, zegt Sharia4Belgium.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl