NOS NieuwsAangepast

Staand biertje mag weer in A'dam

Een biertje op het terras in Amsterdam? Dat kon, maar dan moest je wél zitten. Die regel gaat er uit, meldt de gemeente. Het verbod wordt uit de algemene plaatselijke verordening geschrapt.

Amsterdam verbood in 2009 staand bier drinken om geluidsoverlast tegen te gaan. Het idee was, dat als mensen ook mogen staan op een terras er meer publiek op kan en het dus luidruchtiger wordt.

Nu wil de gemeente dat ondernemers afspraken maken met buurtbewoners om de overlast te beperken. Als de kroegbaas zich daar niet aan houdt, moeten de buren hem daar eerst zelf op aanspreken. "En als hij er echt een potje van maakt, zullen we overgaan tot sancties", zegt Boer.

Beleid

Het schrappen van het verbod past in het beleid van burgemeester Van der Laan om de horecaregels te versoepelen. Zo heeft hij ook plannen om sommige horecagelegenheden in Amsterdam een vergunning te geven om 24 uur per dag open te zijn.

De VVD zegt in het Parool tevreden te zijn met het besluit, waarvoor de partij al langer pleitte. "Het werd dan wel al een paar jaar niet meer echt gehandhaafd, maar nu kán dat ook niet meer", zegt fractievoorzitter Robert Flos.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl