NOS NieuwsAangepast

Azerbeidzjan en Iran: Nederland schendt mensenrechten

Iran en Azerbeidzjan maken zich zorgen over de mensenrechten in Nederland. Ons land zou discrimineren op basis van geslacht, religie en ras. En dat vinden de twee landen niet kunnen. Hun klachten komen naar aanleiding van een rapport van de Verenigde Naties. De Mensenrechtenraad van de VN uit hierin kritiek op ons asielbeleid.

In het rapport van de VN staat dat Nederland zich beter moet houden aan de internationale afspraken over mensenrechten. Nederland zou geen illegalen moeten opsluiten als ze ons land niet vrijwillig willen verlaten en de kinderen van asielzoekers zouden meer rechten moeten krijgen.

Minderheden

Azerbeidzjan en Iran vinden dat er snel wat gedaan moet worden aan de manier waarop Nederland met minderheden omgaat. Deze groepen worden volgens de VN vooral achtergesteld in het onderwijs, de gezondheidszorg en bij het zoeken naar werk.

Een positief puntje kan Azerbeidzjan wel noemen: de leerplicht. Maar het land wil wel dat Nederland kinderen zonder de juiste papieren toch toelaat tot het onderwijssysteem.

Door: tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl