NOS NieuwsAangepast

Man eet hersens en hart van studiegenoot

De 21-jarige Alexander Kinyua heeft in de VS het hart en een deel van de hersens van zijn studiegenoot Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie opgegeten. Hij is aangeklaagd voor moord.

Dinsdag vond Jarrod, de broer van Alexander, twee metalen blikken in hun ouderlijk huis. De inhoud van de blikken: een hoofd en twee handen. Toen Jarrod zijn broer met de vondst confronteerde, zei Alexander dat de overblijfselen van dieren zijn.

Lichaamsdelen verdwenen

Jarrod lichtte zijn vader in, waarop de twee nogmaals naar de kelder gingen. Maar de lichaamsdelen die hij eerder had gezien bleken verdwenen te zijn. Zijn broer Alex stond een van de metalen blikken schoon te maken. Vader Kinyua belde daarop de politie.

Opgetrommelde rechercheurs vonden het hoofd en de handen van het slachtoffer ook in het huis. Kinyua heeft bekend Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie, die bij de familie inwoonde, te hebben vermoord. Ook zegt hij het hart en delen van de hersens van het slachtoffer te hebben opgegeten. De rest van het lichaam verborg hij in een vuilcontainer.

Ander slachtoffer

Kinyua is geen onbekende van de politie. Op 19 mei van dit jaar werd hij aangeklaagd in een andere zaak, waarin hij een man op zeer gewelddadige wijze mishandelde met een honkbalknuppel. Dat slachtoffer overleefde het wel.

Kinyua werd aangehouden maar de volgende dag alweer vrijgelaten, nadat er een borgsom van 220.000 dollar was betaald. Een paar dagen later doodde hij zijn huisgenoot. Dit keer wordt er geen borgsom vastgesteld. Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl