NOS NieuwsAangepast

Zuid-Korea debuteert met chemische castratie

In Zuid-Korea wordt deze week voor het eerst iemand chemisch gecastreerd. De twijfelachtige primeur is voor zedendelinquent Park. De 45-jarige Zuid-Koreaan is veroordeeld voor het verkrachten van vier kinderen, en daar krijg je een gevangenisstraf en een chemische castratie voor.

In juli komt Park vrij en moet hij zich elke 3 maanden melden. Hij krijgt dan ook injecties, maximaal 15 jaar lang, om zijn verlangens te beteugelen. Als hij een injectie weigert of niet op komt dagen, moet hij 7 jaar de cel in.

Andere landen

Seksovertreders van boven de 19 die kinderen onder de 16 seksueel hebben misbruikt en pedofiel zijn, komen in aanmerking voor chemische castratie. Zuid-Korea nam vorig jaar de wet aan die de methode mogelijk maakt. Volgens het ministerie van Justitie deden ze dat vanwege de woede onder het volk over verkrachters die na hun vrijlating weer de fout ingingen.

Chemische castratie wordt vandaag de dag ook in veel andere landen als behandelmethode voor plegers van seksueel misbruik toegepast, maar alleen vrijwillig. Er zijn alleen maar een paar landen waar dit gedwongen gebeurt, zoals in Zuid-Korea. In Polen gebeurt dit al sinds 2009, en ook in enkele staten in Amerika kan je chemisch geknipt worden.

Borstgroei

De medicatie onderdrukt het libido en maakt, afhankelijk van het gebruikte medicijn, erecties onmogelijk. De behandeling kan ook de nodige bijwerkingen hebben: doordat de medicatie meestal uit vrouwelijke hormonen bestaat en de testosteronspiegel verlaagt, kan het bij mannen bijvoorbeeld tot haaruitval en borstgroei leiden.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl