NOS NieuwsAangepast

Nieuwe aanhouding in 30 jaar oude zaak Etan Patz

Etan Patz is al meer dan 30 jaar spoorloos. Zijn ouders lieten hem in 2001 officieel doodverklaren, maar nu is er in New York een verdachte aangehouden.

Etan is 6 als hij in 1979 voor het eerst alleen naar de schoolbus in New York loopt. Maar hij komt nooit meer terug.

Opmerkelijk genoeg is het onderzoek naar zijn verdwijning vorige maand heropend. De FBI zocht in de kelder van een New Yorks appartement naar nieuwe aanwijzingen. Het appartement ligt op de weg van het huis van de familie Patz naar Etans bushalte. In de periode van zijn verdwijning woonde er een timmerman die Etan kende.

De verdachte zegt dat hij de jongen vermoord heeft, zei de politie op een persconferentie. Hij zou hem gewurgd hebben. De politie is voorzichtig, maar neemt zijn uitspraken wel serieus.

Persbureau AP citeert een medewerker van justitie, die zegt dat de verdachte gisteravond is opgepakt. In het verleden zou hij ook al in beeld zijn geweest als verdachte. De politie komt later vandaag met meer informatie.

Melkpak

De zaak groeide in Amerika uit tot een van de meest spraakmakende misdaadzaken ooit. De foto van de vermiste Etan was een van de eerste die op melkpakken verscheen om een vermissing onder de aandacht te brengen.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl