NOS NieuwsAangepast

Werksters in Singapore vallen te pletter uit raam

Een bizar verschijnsel in Singapore: werksters die uit het raam te pletter vallen. Sinds 2000 staat de teller op 75 en dit jaar zijn er al negen vrouwen op die manier aan hun eind gekomen.

Veel inwoners van Singapore wonen in hoge flats. De meeste ongelukken gebeuren als de schoonmaaksters uit het raam hangen om de ramen van de buitenkant te lappen of om de was aan lange uitstekende staven te hangen. De negende dode viel vorige week uit een raam. De oorzaak wordt nog onderzocht, maar het lijkt om eenzelfde soort ongeluk te gaan als de andere acht dit jaar: haar schoonmaakdoek werd bij het raam gevonden.

De regering heeft werkgevers gewaarschuwd om hun werksters niet van die gevaarlijke dingen te laten doen en er staan zelfs boetes op. Nieuwe werkgevers moeten nu ook een filmpje kijken met gedramatiseerde gevolgen van de gevaren, maar nog steeds vallen er doden.

Indonesië

Opvallend is dat de meeste werksters uit Indonesië komen. De Indonesische regering wil dat ook dat er een verbod komt op de werkzaamheden. Maar de bond van arbeidsbureaus in Singapore denkt dat het beter is om werksters beter te trainen in het thuisland, omdat het bij andere nationaliteiten amper voorkomt.

De Singaporese regering zegt nu dat ze de richtlijnen gaan aanpassen. Ook vragen ze inwoners om foto's op te sturen als ze gevaarlijke situaties tegenkomen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl