NOS NieuwsAangepast

Rapper weer voor de rechter om doodsbedreiging Wilders

"Pim Fortuyn, praat over moslims, wordt neergeknald. Theo van Gogh, praat over moslims, wordt neergeknald. Wie is de volgende?", vraagt rapper Mo$heb zich af in een rapnummer dat al 5 jaar het onderwerp is van een rechtszaak. In 2010 wordt Mo$heb vrijgesproken, maar vandaag bepaalde de Hoge Raad dat de hele zaak over moet.

Het gerechtshof in Den Haag heeft volgens de Raad onvoldoende uitgelegd waarom de rapper werd vrijgesproken. De zaak van rapper Mohammad B. dateert uit 2007. In augustus van dat jaar werd een filmpje op YouTube geplaatst, met een raptekst tegen Wilders. "Als hij wil blijven leven moet Wilders uitspraken terugnemen, anders is hij de volgende", zei B.. Ook gebruikte hij de woorden "kop afhakken".

Luister hier zelf naar de rap:

Taakstraf

De rapper kreeg in 2009 een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van de rechter. Een jaar later werd Mo$heb in hoger beroep vrijgesproken, omdat het hof vond dat het nummer "gezien moet worden in de context van de rapcultuur". Daarbij vond het hof het niet bewezen dat de clip door de rapper zelf is gemaakt en online gezet.

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl