NOS NieuwsAangepast

Gespot: vermiste pinguïn nummer 337

Gespot in de baai van Tokio: pinguïn nummer 337. Dat is goed nieuws, want dat is de pinguïn die twee maanden geleden ontsnapte uit het Sea Life Park in Tokio. Mensen zagen hem toen al in de baai, maar daarna verdween hij van de radar. Gevreesd werd dat hij al lang uit ons midden was, maar blijkbaar trekt de pinguïn nog steeds baantjes in de baai.

Hij zwemt in een ander stuk van de baai en ziet er op het oog gezond uit:

Volgens de directeur van Sea Life is het echt dezelfde pinguïn vanwege de ring om z'n pootje en omdat "z'n gezicht er hetzelfde uitziet".

Avontuur

Nummer 337, een Humboldtpinguïn van 1 jaar, was begin maart waarschijnlijk op zoek naar avontuur toen hij ontsnapte. De pinguïn wist via een rots van 4 meter hoog uit z'n verblijf te klimmen. Daarna wurmde hij zich door een gat in het hek en wandelde doodleuk weg.

Het park had pas door dat een van de pinguïns miste toen een aantal dagen later een foto van hem opdook. Daarop was te zien hoe hij een baantje trok in de baai. Het park vroeg het publiek om tips en daar kregen ze honderden reacties op. Er kwamen zelfs reacties uit het westen van Japan, maar volgens het park hadden die de pinguïn waarschijnlijk verward met een aalscholver. Van ongeveer 30 tips werd aangenomen dat ze bruikbaar waren.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl