NOS NieuwsAangepast

5 gewonden bij eindexamen-BBQ

Wat een gezellige barbecue moest worden is uitgelopen op een drama. Op het Hervormd Lyceum Zuid in Amsterdam zijn vanmiddag vijf leerlingen gewond geraakt door een steekvlam, toen een leerling spiritus spoot op een brandende barbecue. Vier scholieren zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zouden ernstig verbrand zijn.

De barbecue werd gehouden tijdens een schoolfeest om de eindexamenperiode in te luiden. Volgens de politie was er geen sprake van opzet.

'Enorme vuurbal'

Ooggetuigen vertellen aan AT5 dat ze een 'enorme vuurbal' zagen toen de spiritus op de barbecue gespoten werd. "Ik voel warmte en ik zie een ongelofelijke vuurbal. Ik zie daarna een jongen met zijn haren in de fik naar buiten rennen naar een leraar toe. Die heeft het gedoofd", zegt een leerling van het lyceum tegen aan de Amsterdamse stadszender.

De rector laat weten dat de school alle ouders van de slachtoffers op de hoogte heeft gesteld. De leerling die de spiritus op de barbecue spoot is ook gewond: "En het laat zich niet raden hoe hij zich voelt: heel erg schuldig en vervelend", zegt de rector.

new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'HLZ', interval: 30000, title: 'Ernstig gewonden bij eindexamen-BBQ', subject: 'Hervormd Lyceum Zuid', width: 250, height: 300, theme: { shell: { background: '#fc0000', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#ff0000' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, behavior: 'default' } }).render().start();

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl