Winst Angry Birds schiet omhoog

Het gaat goed met Rovio, de makers van Angry Birds. Waar spellen als Wordfeud en Draw Something het moeilijk hebben om hun populariteit vast houden, groeit die van Angry Birds alsmaar door. Het Finse Rovio heeft vandaag de cijfers van het afgelopen jaar bekendgemaakt. De Finse gamemaker heeft vorig jaar 75,4 miljoen euro aan omzet gemaakt en er werd 48 miljoen euro winst geboekt.

Bij Draw Something ligt dat anders. Vorige maand liet de dienst AppData bijvoorbeeld nog weten dat het aantal dagelijkse gebruikers van Draw Something fors zou zijn gedaald.

Niet alleen de financiële cijfers van het bedrijf zijn dus indrukwekkend, ook blijven de Angry-Bird apps maar gedownload worden. Aan het eind van 2011 waren de spellen ruim 648 miljoen keer gedownload en was het aantal actieve maandelijkse spelers gestegen naar 200 miljoen.

Ook de nieuwste telg van de Angry Bird-familie, Angry Birds Space, is een groot succes. In 35 dagen tijd werd het spel ruim 50 miljoen keer gedownload.

Beurs

Rovio maakt zich ook klaar om de beurs op te gaan, zo laat hoofd investor relations Anders Lindeberg aan Reuters weten. Het bedrijf werd laatst geschat op een beurswaarde van maar liefst 9 miljard dollar.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl