NOS NieuwsAangepast

Franse verkiezingen, Hollywood style

Nicolas Sarkozy en François Hollande die op elkaar schieten en Marine Le Pen als Sharon Stone, die, jawel, even gaat verzitten: zo zien de Franse presidentsverkiezingen eruit volgens de Franse website Staiff.

Sinds september verschijnen er rake filmpjes over de presidentskandidaten in de serie 2012 Mission: Elysée. Nu is er het zesde deel: waarin Sarkozy en Hollande het tegen elkaar moeten opnemen.

Le Pen speelde vandaag ook weer een hoofdrol, op een bijeenkomst van het extreem-rechtse Front National in Parijs. Ze zei dat ze zondag blanco gaat stemmen en dat de kiezers zelf moeten bepalen naar wie hun stem gaat. Sarkozy en Hollande dingen beiden naar de stemmen van Le Pen, die tijdens de eerste ronde van de verkiezingen bijna 18 procent van de stemmen won.

Zondag is de beslissende tweede ronde van de presidentsverkiezingen.

Vorig jaar verschenen deel 1 t/m 5 van 2012 Mission: Elysée. Deel 4 en 5 gaan over UMP, de partij van Sarkozy, die wordt voorgesteld als een heuse maffiafamilie. Hier zie je deel 4:

De overige delen gaan over de training van François Hollande, Elysée Island en Dominique Strauss Kahn. Die zie je hiernaast.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl