Duitse sporters als 'Barbie en Ken'?

Niet in het zwart, geel en rood maar de Duitse Olympische Sporters verschijnen in het lichtblauw en zachtroze. Verschillende Duitse media hebben geen goed woord over voor de outfit, ze noemen het Barbie en Ken-pakjes. Anderen zijn juist weer laaiend enthousiast.

Een lichtblauwe, glimmende jas voor de mannen en een roze, getailleerde jas voor de vrouwen. Een witte broek, bijpassende sjaal en gympen om het plaatje af te maken. Zo zullen de ongeveer 1000 afgevaardigden er komende zomer in Londen bijlopen. Kosten? 2 miljoen euro.

Het ontwerp verdeelt het land. Zo is Thomas Bach, president van het Duits Olympisch Comité hartstikke blij met de outfits. Volgens De Local noemt hij de kleding "kleurrijk, fris, jong en functioneel." De Duitsers zijn zelf verdeeld: uit een poll van de krant Bild blijkt dat 42 procent van de bezoekers de kleuren niét mooi vindt.

Ralph Lauren

Met minder dan 100 dagen te gaan tot de Spelen worden er steeds meer ontwerpen van sportoutfits bekend. En kritiek hoort er eigenlijk ook een beetje bij. Zo is al bekend dat ontwerper Ralph Lauren werkt aan de Amerikaanse sportpakken die bijna helemaal wit zullen zijn. Ook hier zijn de meningen over verdeeld.

De Britten dragen dan weer kleding die speciaal ontworpen is door de Britse ontwerpster Stella McCartney. En ook deze ontwerpen zijn niet geheel kritiekloos ontvangen: de Britse vlag op McCartney's ontwerp zou te veel op een Schotse vlag lijken en de blauwe kleur zou teveel naar turquoise neigen en voorbij gaan aan het traditionele blauw.

Nederland presenteert haar officiële kleding pas op 4 juli, tijdens de plechtige teamoverdracht. Op dat moment is de Olympische ploeg bekend.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl