maandag 23 apr 2012

Meeste spam komt uit India

SpamSpamBrian Sawyer/Flickr/Creative Commons 2.0/by-nc-sa

Een kans van 1 op 10 dat de spam in je mailbox uit India komt. India stuurt namelijk meer spam rond dan elk ander land ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van internetbeveiligingsbedrijf Sophos. Dat bedrijf heeft een rangschikking gemaakt van landen waar de meeste junkmail vandaan komt, de 'dirty dozen'.

Binnen een jaar heeft India de Verenigde Staten ingehaald en de toppositie bereikt. 9,3 procent van alle spam wereldwijd komt van computers in het Aziatische land. Amerika staat op plek 2 met 8,3 procent en Zuid-Korea is nummer 3 met 5,7 procent. Hier vind je de complete top 12.

Het probleem is onder meer dat spam niet alleen meer via e-mails wordt rondgestuurd, maar dat hackers steeds vaker inbreken in je computer. Zo kunnen ze van een afstand grote hoeveelheden spam rondsturen. Ook gebeurt het tegenwoordig veel via social media.

Spam-spewing zombies

Dat er zoveel uit India komt, heeft er ook mee te maken dat internet er nogal een vlucht heeft genomen, zegt Sophos. Volgens Sophos blijkt uit cijfers dat internetgebruikers in landen met een snel groeiende economie zich niet goed wapenen tegen internetcriminaliteit en hun computers niet goed beveiligen. Of zoals tech-consultant Graham Cluley hun computers noemt: spam-spewing zombies.

Deel dit artikel