NOS NieuwsAangepast

The Hangover 3? Dronkelappen stelen pinguïn

Dirk de pinguïn zal vorig weekend niet snel vergeten. De drie dronken Britten die hem meenamen uit een Australische dierentuin, waren het de volgende ochtend wél vergeten. Inmiddels is bekend wat er precies is gebeurd; het lijkt het scenario van de volgende Hangover-film wel.

Het is nacht als de drie mannen bij Sea World inbreken. Ze zwemmen wat met dolfijnen en gaan daarna naar het pinguïnverblijf. Daar nemen ze de 7-jarige pinguïn Dirk mee, die nog nooit buiten het verblijf is geweest. De volgende ochtend hebben ze geen idee waarom er een pinguïn in hun hotelkamer rondloopt.

Ze besluiten hem buiten uit te zetten in het water, maar daarin zwemmen veel haaien. Dirk wordt achterna gezeten door een haai en rent het water uit. Daar duikt een hond op, die hem weer terug het water in jaagt.

Dirk en Peaches

Zijn avontuur eindigt als een stel hem 's ochtends vroeg ontdekt, afgepeigerd, maar ongedeerd. Dirk zit nu weer veilig bij z'n vrouwtje Peaches in het pinguïnverblijf.

De mannen hebben nu het filmpje dat ze ervan maakten aan een nieuwszender en de politie gegeven, om aan te tonen dat ze geen kwaad in de zin hadden:

De politie kon de mannen vorige week opsporen dankzij een bericht van een van hen op Facebook, waarin hij trots vertelt over hun avontuur. In een interview op de Australische tv maakten ze excuses. Ze moeten volgende maand voor de rechter verschijnen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl