NOS NieuwsAangepast

Amsterdam met Kony beplakt

Afgelopen nacht was het zover: overal ter wereld trokken mensen door steden, gewapend met Kony-posters en -stickers. Er keken al ruim 100 miljoen mensen KONY 2012 op internet, maar er zijn genoeg mensen die Kony nog niet kennen. En juist die groep wilde de organisatie Invisible Children bereiken.

Fabian Wolf, die de acties in Amsterdam organiseerde, is tevreden over de nacht: "Met de af- en aanloop van mensen denk ik dat er toch ruim duizend mensen geholpen hebben in Amsterdam". "Alle 15.000 posters en stickers zijn op, dus wat dat betreft is het een succes, het is nu afwachten of het ook het gewenste effect heeft". Dat gewenste effect bestaat uit de arrestatie van Kony in 2012.

In andere steden was het succes wisselend. In Nijmegen werden de demonstranten tegengehouden door de politie omdat er geen vergunning was. Dat kwam door slechte communicatie. Al het materiaal moesten ze inleveren en de geplakte posters moesten verwijderd worden. En helaas, in Den Haag regende het. "Dat is nooit goed", laat Wolf weten.

Teleurstellend

Het succes in andere landen was ook wisselend. In Parijs was de opkomst ronduit teleurstellend. In Duitsland en Australië was de opkomst wel erg goed, ook daar zijn alle posters geplakt.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl