NOS NieuwsAangepast

Nieuw onderzoek in oude verdwijningszaak

In 1979 verdwijnt de 6-jarige Etan Patz tijdens zijn wandeling naar de schoolbus in New York. 33 jaar later proberen de FBI en de plaatselijke politie de verdwijningszaak alsnog op te lossen.

Sinds gisteren wordt er in de kelder van een New Yorks appartement gezocht naar nieuwe aanwijzingen. Het appartement ligt op de weg van het huis van de familie Patz naar Etans bushalte. In de periode van de verdwijning werd het bewoond door een timmerman die Etan kende.

Bloedsporen

Volgens een woordvoerder zoeken forensische experts daar naar nieuwe aanwijzingen zoals bloedsporen, kleding, of zelfs menselijke resten.

Al eerder was de zaak groot nieuws: na de verdwijning in 1979 wordt Etans foto als een van de eerste op melkpakken afgedrukt, een methode die daarna nog vaak gebruikt wordt bij vermissingen.

Ook autoriteiten bemoeien zich met de verdwijning. In 1983 roept de toenmalig president Reagan de dag dat Etans vermist raakt, 25 mei, uit tot 'de nationale dag van de verdwenen kinderen'.

Officieel dood

De politiewoordvoerder denkt dat het onderzoek naar nieuw bewijs nog een paar dagen zal duren. De familie Patz geeft voorlopig geen commentaar. De ouders van Etan verklaarden hun zoon in 2001 officieel dood.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl