NOS NieuwsAangepast

Wat stopt Sarkozy snel in z'n zak?

Nicolas Sarkozy, nu nog de president van Frankrijk, is hard aan het campagnevoeren om ook na de verkiezingen president te blijven. Hij heeft niet lang meer om twijfelaars over te halen, aangezien zondag al de eerste ronde van de presidentsverkiezingen is. Maar de bijeenkomst van gisteren heeft Sarkozy waarschijnlijk geen extra stemmen opgeleverd.

Sarkozy was op het Place de la Concorde in Parijs en schudde daar de vele handen van zijn aanhangers. Tot zover niks geks - maar dan legt een camera van de zender i-Télé vast hoe hij zijn horloge snel in zijn zak stopt. Het speculeren begint: dat doet hij vast omdat hij bang is dat iemand z'n horloge steelt.

Veel Fransen vinden het grappig, vooral omdat hij in de peilingen achterligt op zijn rivaal François Hollande. Tegenstanders buiten het moment dan ook goed uit, onder meer door erop te wijzen dat hij zijn eigen UMP-aanhang bljikbaar niet vertrouwt. Niet iedereen is overtuigd, zo merkt iemand anders op dat hij in Sarkozy's plaats ook zijn horloge had afgedaan. Daarna werd er gespeculeerd over het horloge zelf. Lokale media wisten die vraag te beantwoorden: het is een Patek Philippe van zo'n 55.000 euro.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl