NOS NieuwsAangepast

Rumble, de nieuwe Wordfeud?

Vergeet Wordfeud en Draw Something. De nieuwe spelletjesapp van dit moment is het woordspel Rumble. Het spel bestormt de hitlijsten van de App Store. Wereldwijd spelen er al ruim één miljoen mensen de woordzoekapp voor de iPhone.

Rumble staat vier weken na introductie op nummer één in Zweden, Noorwegen en Denemarken. In Finland staat de app op nummer 2. Niet alleen de Scandinaviërs zijn gek op de app, Nederlanders downloaden de app ook massaal, hier staat hij al enige tijd in de top drie.

Woordzoekers klinken wat ouderwets, maar Rumble voegt er een competitiefaspect aan toe. Je kunt vrienden via Facebook uitnodigen, maar ook gewoon een willekeurige tegenstander zoeken. In drie sessies van twee minuten moet je zoveel mogelijk woorden vinden. Degene met de hoogste scores na drie rondes wint.

Net als in Wordfeud zijn er ook extra punten te behalen door letters met dubbele letter- of woordwaarde te gebruiken. Creatief zijn kan trouwens ook. Je kan elke kant op binnen de mengelmoes van letters.

Een simpel spelletje dus, maar de simpelste spelletjes zijn vaak ook het meest succesvol.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl