NOS NieuwsAangepast

Pinguïns in het nieuws

Een lichtpuntje voor de keizerpinguïns op Antarctica: ze worden toch iets minder met uitsterven bedreigd dan gedacht. Wetenschappers hebben de beesten met satellieten in kaart gebracht en ontdekt dat er twee keer zoveel keizerpinguïns zijn dan tot nu toe werd gedacht. Er werden bijna 600.000 pinguïns gespot.

Klimaatwetenschappers zijn altijd bang geweest dat de keizerspinguïn de komende decennia uitsterft door de opwarming van het water rond Antarctica. De wetenschappers die de telling deden, zijn blij verrast door de uitkomst. Nu duidelijk is hoeveel keizerpinguïns er zijn, kan preciezer onderzoek worden gedaan naar de klimaatveranderingen in het gebied en de impact ervan op de dieren.

Pinki

Goed nieuws voor de keizerpinguïns dus. Voor Pinki, de pinguïn uit Assen is er minder goed nieuws. De verloren knuffelpinguïn is nog steeds niet terecht. Het is nu precies een week geleden dat de knuffel zoek raakte. De politie gaf donderdag een opsporingsverzoek voor het beestje uit, maar dit heeft nog weinig opgeleverd. Eigenaar van de knuffel is een 10-jarig jongetje dat aan zware hechtingsstoornis leidt.

Pinguïns in het nieuwsBeroemdste pinguïn is Happy Feet, de verdwaalde keizerspinguïn die per ongeluk bij Nieuw-Zeeland aanspoelde. http://nos.nl/l/251093De hele wereld keek mee toen Happy Feet geopereerd werd en uiteindelijk weer ter water werd gelaten. http://nos.nl/l/269839In China zijn ze ook fan van van het beestje: op Valentijnsdag was er een heus pinguïn-huwelijk. http://nos.nl/l/339783Nog meer verdwaalde pinguïns: dit keer in Tokio.http://nos.nl/l/348893

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl